Авторът

Казвам се Габриела Дамянова и съм на 21 години. Изучавам българска филология в Пловдив, а писането от край време е моята най-голяма утеха, най-верен спътник и най-съкровена мечта. Посветила съм живота си на това да докажа, че на света не съществува по-животворна, но същевременно и по-разрушителна сила от тази на словото, което в правилните ръце може да послужи за пътеводна светлина през мрака на невежеството, страха и самотата, а в грешните – да се превърне в синоним на лъжа, срам и позор. Надявам се всичко, написано в този сайт, да събуди спящите, да утеши изгубените и да бъде бягство, макар и мигновено, от тъмата и безтегловността на ежедневието.

Последвайте ме

Home » ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА!

ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА!

Професор Михаил Мирчев. Не сте го чували. И аз не бях. Поне до момента, в който „Господари на ефира” не размахаха срещу него назидателен пръст и не го осмяха дебелашки, точно насред няколкото реклами на „Ефбет”, които вече са задължителна част от техните предавания.

Те са ясни. Но къде сбърка професор Мирчев?

Професор Мирчев каза истината. Грешка първа.

Като социолог, той трябва да е наясно, че обществото е вече така структурирано, че започва да изпитва инстинктивна омраза към всеки, който казва истината, защото това е революция. А революцията ще те накара да мислиш. Не е желателно.

Какво всъщност коства кариерата и името на професора?

„Гето-циганите живеят като племе”.

Квартал Столипиново, Пловдив, ранна декемврийска утрин – насред китния живопис от изгнила храна, мръсни дрехи и разложени котешки трупове гори току-що запаленият от гуми огън, около който с писъци тичат полуголи деца, а съвсем наблизо завършва заключителният етап от ежеседмичната гонка с каруци. Нищо племенно.

Не можеш да кажеш „циганин”. Това е „език на омразата”. Десетки правителствени организации ще те разкъсат на парчета, защото пропагандираш расизъм. Ако същият този расизъм е насочен срещу теб, много важно. Теб няма кой да те защити.

„Имате глобална политика за тотален контрол над населението. Тоталният контрол става по линия на здравето”.

Ако не се ваксинираш, няма да можеш да напускаш страната си. Ако не се ваксинираш, няма да можеш да работиш. Ако не ваксинираш децата си, няма да могат да посещават детски градини и училища. Никакъв контрол.

„Светът може да бъде спасен единствено и само от центъра на империята, империята в момента е САЩ. Ако демократите спечелят, имайте предвид, че в следващите три години, първо – ще ходим нон стоп с маски, второ – ще ни задължат да се ваксинираме.”

Байдън или Тръмп. Маски или истина. Педофилът или неудобният. Защо никоя от т.нар. „известни личности” не подкрепи публично Тръмп? Защо телевизиите прекъснаха речта му? Защо не хората, а медиите избраха новия американски президент?

„Уж пандемията от ковид-19.”

Едно „уж”. А Малин Кръстев и Герасим Георгиев не спряха да подхвърлят насам-натам разни иронични забележчици. Едно „уж” – нямаш право дори на това. Не можеш да се съмняваш.

Къде още сбърка професор Мирчев?

Професор Мирчев забрави, че срещу него стоят децата на някогашните доносници. Грешка втора.

Той може и да е решил, че след 89-та доносите вече няма да са задължителен елемент от фасадата на „съвестния гражданин”, но истината е, че ние сме същите онези, които някога твърде бързо изминаха пътя от „Осанна!” до „Разпни го!”. В това сме ненадминати.

Професорът може би е забравил и че е абсолютно противозаконно да се възпитават мислещи хора. Грешка трета.

Нужно е да се изгражда фанатично поклонничество към извратените западни „идеали”, да се възнаграждава раболепието, да се отглежда една хилава, малодушна нация, за която истината ще се превърне в синоним на „расизъм”, „ксенофобия” и „омраза”.

Професор Михаил Мирчев беше уволнен.

Да живее свободата.

Вашият коментар