Авторът

Казвам се Габриела Дамянова и съм на 21 години. Изучавам българска филология в Пловдив, а писането от край време е моята най-голяма утеха, най-верен спътник и най-съкровена мечта. Посветила съм живота си на това да докажа, че на света не съществува по-животворна, но същевременно и по-разрушителна сила от тази на словото, което в правилните ръце може да послужи за пътеводна светлина през мрака на невежеството, страха и самотата, а в грешните – да се превърне в синоним на лъжа, срам и позор. Надявам се всичко, написано в този сайт, да събуди спящите, да утеши изгубените и да бъде бягство, макар и мигновено, от тъмата и безтегловността на ежедневието.

Последвайте ме

Home » ДА УБИЕМ КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРЕТИЦИ!

ДА УБИЕМ КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРЕТИЦИ!

Китайците имат едно много интересно проклятие: „Пожелавам ти да живееш в интересни времена”. И XXI-ви век нагледно доказва с всеки изминал ден защо тази древна сентенция неслучайно е проклятие. Доказва и колко смехотворно наивни са били методите на Инквизицията преди няколко столетия, изгаряща на клада всеки, „стърчащ” над останалите – например онези, които са можели да извлекуват кашлицата си, без да им се налага да ходят три пъти дневно на църква или пък жените, които са умеели на ум да сметнат колко е 5х8.

И макар драстични методи като тези да са (за съжаление или не) неприложими в нашето модерно време, една своеобразна клада все пак трябва да има. Някой трябва да изгори.

И така, през март миналата година на позорния обществен стълб, с ръждивите пирони на омразата, неверието и фанатизма, бе разпнат поредният мъченик – конспиративният теоретик.

Заслужено.

Тия безочливи смутители на обществения ред принудиха големите социални мрежи да изнамерят от някъде „независими проверители на информация”, те все още, без капка предпазливост, прегръщат бабите си, а на всичкото отгоре си позволяват и да не гледат телевизия. Безсрамници.

Тези терористи трябва да бъдат наказани. Затова нашето време бързо-бързо отритна няколко столетия на теоретична еволюция и отново се завърна в мрачните и така приятно репресивни години на Средновековието. Да не искаш да се ваксинираш, да вярваш в илюминати или пък в Новия световен ред – сигурна рецепта за публично изгаряне на клада.

Долните, непросветени и крайно некомпетентни конспиративни теоретици бяха онези, които през същия гореспоменат март месец отказваха да носят маски. Те бяха същите, които с по едно дребно знаменце в ръка отидоха пред Министерския съвет, опитвайки се да защитят свободата и човешките си права, които бавно, но сигурно започнаха да се претопяват. Те „предсказаха”, че ваксинацията ще стане задължителна и че целият свят ще привикне с „новата нормалност” дотолкова, че да стане сляп за случващите се на заден фон неща (например влизащите от 2024 г. нови изисквания за спечелване на статуетката Оскар, според които един филм няма да може да спечели престижния приз, ако в него няма хора с увреждания, травестити или хора от „малцинствени етнически групи”). Разбира се, експертното мнозинство от „Бг-мама” тогава се присмя на тези толкова нелепи и абсурдни предсказания. Предсказания, които към днешна дата се наричат „действителност”. Конспиративните теоретици са онези крайно опасни за обществото елементи, които не носят маски, докато плуват в морето. Или пък докато шофират сами. Или пък докато се разхождат сред природата (пак сами). Те имат наглостта и безочието да не изграждат светогледа си върху казаното в новинарската емисия. Те четат, търсят, задават въпроси, вместо безропотно и кротко да поглъщат добронамереността и безграничната истина, излъчвани от телевизионните екрани вкъщи.

Те вярват в налудничави хипотези, според които пълзящите с отровните си пипала модерни западни идеологии на извратена „толерантщина”, изкривена либералност и конформизъм целят създаването на свят без представа за морал, правота и нормалност. Свят, за който бракът, семейството и свободата ще бъдат досадни архаизми, отломки от един друг, безследно изчезнал, свят.

Те все още не са убедени в „случайността” около смъртта на мнозина, противопоставящи се публично на официалното статукво, какъвто например бе случаят с катастрофата с журналиста Милен Цветков, един от първите, усъмнили се в истинността на театралното представление „Ковид”, който публично заяви: „Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят”.

Същите тия анархисти обичат да говорят за създаването на световно правителство, за ограничаване на човешките права, за тотален контрол над населението, „кемтрейлс”, масони и куп други глупости, прочетени, внимание, не във Facebook, ами вероятно в някоя книга. Пълни смешници, кой чете книги в днешно време…

Но защо съдбата се оказа така сурова към техните клети, нищожни, недорасли душици? Къде сгрешиха конспиративните теоретици?

Те казаха истината.

Толкова.

Никоя епоха, никой политически режим не може да прости този смъртен грях. Трябва да се построи клада. Революцията трябва да изгори. Иначе ще пламне целият свят.

Сега да говорим малко с факти, да зададем необходимите въпроси (с призив към интелектуалците от „Бг-мама” и Teenproblem.bg за незабавен отговор!):

Ако конспиративните теоретици са просто едни глупаци, неоснователно повярвали си, че знаят и разбират от нещо… защо през последната година и половина (предимно, но не само) светът толкова се уплаши от тях?

Защо из Facebook плъзнаха пипалата на „независимите проверители на информация”, цензуриращи дори най-минималният намек за съмнение в достоверността на официалната информация по темата Ковид и ваксините (световноизвестният писател Дейвид Айк например в момента е с блокирани профили в платформи като YouTube и Facebook, а „независимите проверители на факти” класифицират речта му от протеста в Бирмингам през октомври миналата година като „фалшива информация”)?

Защо плаформата YouTube свали клипа на журналиста Станислав Цанов „Тъмната страна на маската”, като същевременно обаче клипове с порнографско и педофилско съдържание съвсем спокойно циркулират из същата тази платформа?

Защо според политиката на YouTube е забранено да се оповестява каквато и да било информация, свързана с Ковид, ако тя противоречи на официалните дании?

Защо е необходима цензура, ако конспиративните теоретици говорят само небивалици и живеят в свой собствен, измислен свят, пълен с тайни заговори и контрол над човечеството?

Защо никой не говори за безследно изчезналите в Китай Чен Мей и Кай Уей, работещи върху възстановяване на заличени от държавата публикации, свързани с коронавируса, и възнамеряващи да кажат публично истината по въпроса (официалното обвинение срещу тях е „подстрекателство срещу размирици и провокации”)?

Защо, ако всичко покрай Ковид и особено ваксините е достоверно, истинно и съвсем безпроблемно, все пак съществува елементът на принудата, на задължението, на завоалираното изнудване: ако не се ваксинираш, не можеш да напускаш страната си, ако не се ваксинираш, не можеш да работиш, ако не се ваксинираш, не можеш да спреш да носиш маска?

Защо целият т.нар. „елит” на Холивуд заклейми Доналд Тръмп (противник на джендърската идеология и крайните противоепидемични мерки) като същински Дявол, а (избран от медиите) президент на Щатите стана човек с повдигнати обвинения срещу сексуално посегателство и педофилия? Наред с това платформите Twitter, Instagram и Facebook блокираха и изтриха профилите на Тръмп, да не говорим за подозрителното видео на бившия президент, в което той апелира за мирно и бързо предаване на властта и което за мнозина е всичко друго, но не и автентично (Цанов например посочва колко необяснимо е това, че клипът е качен със странно ниска резолюция, при все това, че САЩ са една от най-технологично напредналите страни).

Защо никой не коментира снимките на бусове от преди някоко месеца, стоварващи в най-ранните часове на утрото цигани пред центровете за тестване за Ковид? Разбира се, ние знаем, че тези единици никога, ама никога не биха взели и стотинка за каквото и да било, намиращо се в противовес с техните непоклатими принципи и морал, ама все пак достоверността на статистиките някак бе компрометирана като че ли…

Защо, когато кажеш, че няма да се ваксинираш, те гледат като невменяем и питат в пълно недоумение: „Ама…защо? Как така?”?

Въпроси винаги има. Отговори – рядко.

Но съвременната Инквизиция няма да те изгори на клада. Тя знае, че така ще те превърне в мъченик. Затова нейните методи са се осъвременили. Тя ще те научи, че между конспиративен теоретик и луд не съществува разлика. Ще те научи, че само и единствено телевизионният екран е източник на истина, а срещу всеки, който не гледа с преклонение вечерната емисия новини, трябва да бъде размахан назидателен пръст (освен в Китай де, там действат по старата методология).

Затова – да им спестим мъките, да ги избавим от вцепенените и блуждаещи физиономии на средностатистическите граждани (може да е страничен ефект от ваксините, нека не ги съдим…), които никога няма да разберат, никога няма да прочетат, никога няма да питат. Няма да узнаят как ще изтръгнат от ръцете им свободата, която те едва-едва държат с върховете на пръстите си. Няма да престанат да търкат ръцете си с дезинфектант по 6 пъти на ден. Няма да протестират.

Те няма да изгорят на кладата. Защото на нея изгарят другите. Онези с различните съдби. С трудните пътища. Със самотните души. Със силните гласове. С немирния дух.

Убийте конспиративните теоретици. Иначе ще пламне целият свят. Ще замлъкнат и телевизорите. И тогава ще трябва да се мисли самостоятелно.

Пази Боже.

Вашият коментар